Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tudtad-e? A multik 96%-a tervezi, hogy felvesz Big Data ismeretekkel rendelkező álláskeresőt.

 

  • Biztos fordítottál már szöveget a Google fordítóval. Meg voltál vele elégedve? Gondolkodtál már azon, hogy az online fordítók hogyan működnek?
  • Feltetted már azt a kérdést magadnak, hogy a célzott hirdetések, miért találnak meg az interneten, hogyan profiloznak minket?
  • Biztos hallottál már a big datáról, de lehet, hogy nem tudod hova tenni? Érdekel, hogy egy „nagy adatból” hogyan lehet megfelelő, rendszerezett adatstruktúrát létrehozni és azt elemezni?
  • Biztos láttál már az interneten olyan adatokra épülő grafikát, amely kitűnt a többi közül, és megjelenésével is felkeltette az érdeklődésedet. Kíváncsi vagy, hogyan készülnek ezek?
  • A médiában sokszor hallhatsz Magyarország gazdasági állapotával, növekedésével kapcsolatos információkat. Érdekel, hogy sok százezer különböző adatból hogyan lehet ezeket meghatározni?


Ez csak néhány kiragadott példa, ahol az adatok elemzése és vizualizációja elengedhetetlen. Mindennapjainkat ma már behálózzák az adatok, folyamatosan keletkeznek adatok körülöttünk. Ezek hatékony felhasználása inspiráló és kreatív feladat! Ha érdekelnek ezek és az ilyen jellegű kérdések, és meg szeretnéd érteni az adatot, akkor itt a helyed!